Sandnes Klarinettkor

Welcome to our website…

Previous Next
 • Norsk musikk med Sandnes Klarinettkor

  Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til konsertens tema: "norsk musikk". Det vil bli noen tradisjonelle innslag, men også urfremføring av et stykke skrevet spesielt til oss av Stig Nordhagen. Vi gleder oss!   Sandnes kirke, 16.desember, kl. 18:00

 • Jorden rundt med Sandnes Klarinettkor

  Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: Vidar Kenneth Johansen

 • Jubileumskonsert

  Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen på Vågen vgs. Det blir noe gammelt og noe nytt i tradisjonell klarinettkorånd. Dirigent: Torbjørn Bakker Solister: Benjamin Masciotta og Cyrille Mercadier    

 • Vil du gi din støtte?

  Vil du gi din støtte til Sandnes Klarinettkor? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønske å støtte - din Grasrotmottaker. Ved spill hos Norsk Tipping (unntatt Extra og Flax) vil 5 % av innsatsen gå direkte til din ...

Alt om CDen Reeds in the wind: Musikerne, solister, dirigenter, lydklipp, bilder, anmeldelser…

Innhold

01: Hungarian Impressions
02: Himlen i min famn
03: Tribute to Youth
04: Suite no. 1
05: If You Leave Me Now
06: Wind in the Reeds
07: Hjartesår
08: Fuge in g minor
09: Norsk suite
10: Romanian Folk Dances
11: Jeg råde vil alle i ungdommens dage

Reeds in the Wind kan kjøpes her: Ivar Skei Musikkhandel, Platekompaniet og på cdon.

Musikere

Essklarinett:
Benjamin Masciotta

1. klarinett:
Torbjørn Bakker, Ingrid Lund Iversen, Ingvild Birgitte Bjørnevik, Elisabeth Haukland Westlye, Tone Omdal

2. klarinett:
Gregory Demailly, Sonja Beate Egge, Maiken Joachimsen, Hanne Julie Tønnessen, Guro Kyllesø Ådland, Anna Kyllesø Bakker, Elisabeth Sørnes, Øystein Sørnes, Elisabeth Sirevåg, Marie Terese Øglænd, Ingrid Marie Undheim, Hege Fossan Petersen

3. klarinett:
Anne Karin Ternowitz, Benedikte Skjæveland Larsen, Ida Øvrebø Refsland, Tone Vatne Rønningsen, Steinar Løgith Aase, Hilde Fotland, Ingeborg Lura

4. klarinett:
Karoline Presthus, Solvor Hauge, Klara Øverland, Hanne Brit Hetland, Eivind Kristoffer Meling, Hanna Maria Wiborg, Camilla Kjelkenes, Siv Kristin Edland Eikrem, Maria Cabrol

Altklarinett:
Gyro Dahle Dragsnes, Elise Haga

Bassklarinett:
Ragnhild Hyldmo, Siri Marie Erland, Per-Harald Molvig, Laurent Ben Slimane, Tore Høiland Aarrestad, Kjartan Djønne, Kine Bøe

Kontrabassklarinett:
Maren Emilie Vignes, Cyrille Mercadier

Dirigenter:
Sverre Stakston Olsrud – Halvor Lunde

Biografier om solister

Sverre Stakston Olsrud (1967) er ansatt som solo eufonist i Forsvarets Stabsmusikkorps. Han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo, hvor han på sin eksamen i 1991 gikk ut med beste karakter. I 1995 ble han den første eufonist til å holde en debutkonsert, og i 1999 fikk han den internasjonale tittelen ”Euphonium Player of the Year”. Han har turnert inn- og utland som solist og har mange komposisjoner tilegnet seg. I tillegg til eufoniumspill er han også en mye brukt dirigent og pedagog. Sverre har tidligere vært ansatt ved Universitetene i Oslo, Tromsø og Stavanger, samt ved Det Kongelige Danske Musikkonservato rium i København. Han er nå tilknyttet Norges Musikkhøgskole.

Ragnhild Thu (1987) fra Bryne på Jæren studerer musikk, menighet og ledelse ved Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo. Hun holder på med sitt 2. stud ieår med klassisk sang som hovedin strument. Ragnhild studerte sang ved Lundehaugen videregående skole, og der kom hun i kontakt med Sandnes Klarinettkor. Hun sang sammen med koret på konserten i forbindelse med CD-utgivelsen i 2005.

Allsidigheten er Ebbe Sivertsens (1966) største trivselsfaktor in nen musikken. Siden han kom til Stavanger Symfoniorkester i 1990, har han ved siden av orkesteret vært med på utallige kammermusikkprosjekter og teaterproduksjoner. Ebbe spiller like gjerne salsa og jazz som pop, samtidsmusikk eller klassisk. “Det er viktig å prøve ut alle sjangrer for sitt instrument” er en frase han ofte bruker. Ebbe underviser også ved musikklinjen i Stavanger. Han er regelmessig innom og har dirigentjob ber med distriktets korps og storband. De siste årene har Ebbe brukt stadig mer av sin tid på å komponere og ar rangere musikk.

Ingrid Kjosavik (1978) fra Stavanger er en sangerinne som startet karrieren på musikklinja ved Lundehaugen vi deregående skole og deretter studerte jazzimprovisasjon ved Høgskolen i Stavanger. Hun deltok på Ian Adams Musical Masterclass fra 1997 til 2000. Ingrid fikk SR-bank Sandnes prisen 1997. Hun var vokalist i bandet Soulmates, og hun har sunget med blant andre Sandnes storband og Stavanger kvinnestorband i tillegg til ulike opptredener som solist. Nå jobber hun som frilansmusiker, alene og sammen med musikere i distrik tet. Ingrid har medvirket på mange CD-innspillinger, både som solist og korist. De siste prosjektene er Ragnar Bjerkreims ”Blått sug” sammen med ”KOR Z” og Stavanger Gospel Com pany sin CD. Ingrid jobber innenfor ulike sjangrer, men hovedsakelig in nen pop, soul, jazz og gospel.

Laurent Ben Slimane (1975) har studert i Tours og Paris hvor han ble tildelt en rekke priser. På tross av ung alder har Laurent Ben Slimane praktisert ved flere anerkjente orkestre i Frankrike og England, og våren 2005 ble han ansatt som solobassklarinet tist i Philarmonia Orchestra i London. I tillegg underviser han i ved Guildhall School of Music and Drama i London og ved Academia Musicale Internazi onale i Assisi i Italia. Laurent har ved flere anledninger gjestet Sandnes Klarinettkor, både som solist og sammen med ensemblet Ailleur5. I 2007/2008 gjennomførte også Ailleur5 en turné for Rikskonsertene i Aust-Agder.

Sandnes klarinettkor
Året 2005 utgav Sandnes Klarinettkor sin første CD, ”Windyvision”. ”Reeds in the Wind” er en naturlig oppfølger til denne. Disse utgivelsene er en dokumentasjon på langsiktig kulturarbeid hvor målsettingen er et trygt og inkluderende fellesskap. At harmoni avler harmoni som igjen utløser harmonisk kreativitet, er noe vårt miljø ønsker å bidra til.Klarinettkoret har gjennom årene hatt som mål å kunne tilføre klarinettmiljøet et utvidet repertoar. Gjennom bestillingsverk og arrangementer føler vi at vi har fått tatt del i denne utviklingen. ”Klari-nettverket” med våre franske venner utløser ikke bare gjensidig inspirasjon, men medfører også økt kompetanse samt innblikk i andre undervisningskulturer. Sandnes Klarinettkor håper at utgivelsen av ”Reeds in the Wind” vil være et viktig bidrag til videre inspirasjon for den yngre klarinettgarde.

Sandnes Klarinettkor
Halvor Lunde

Reeds in the wind

1. Hungarian Impressions / Jan Van der Roost / arr. Maarten Jense
2. Himlen i min famn / Carola Häggkvist / arr. Arild Mjaaland / Vokal: Ingrid Kjosavik
3. Tribute to Youth / Halvor Lunde
4. Suite no. 1 / Vaclav Nelhybel
5. If You Leave Me Now / Peter Cetera / arr. Arild Mjaaland / Trombone: Ebbe Sivertsen
6. Wind in the Reeds / Gordon Jacob
        1. March 2. Humoreske 3. A Childhood Memory 4. Ballet Russe
7. Hjartesår / Edvard Grieg op. 34 nr. 1 / arr. Steinar Eielsen
8. Fuge in g minor / J.S. Bach / arr. Elton Curry
9. Norsk suite / arr. Steinar Eielsen / Bassklarinett : Laurent Ben Slimane
        1. Springar 2. Jeg lagde meg så silde 3. Brureslått
10. Romanian Folk Dances / Bela Bartok / arr. Maarten Jense
        1. Stick Dance 2. Sash Dance 3. Stamping Dance 4. Horn ‘Bucium’ Dance 5. Romanian Polka
        6. Fast Dance 7. Fast Dance
11. Jeg råde vil alle i ungdommens dage / Folketone fra Romsdal / arr. Steinar Eielsen /
        Vokal: Ragnhild Thu / Ocarina : Cyrille Mercadier

Spor 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11 dirigert av Sverre Stakston Olsrud. Spor 2 og 4 dirigert av Halvor Lunde.

Perkusjon på spor 5 og 11: Tommi Haukland.

Kor på spor 2: Maiken Joachimsen, Elisabeth Haukland Westlye og Ingrid Kjosavik.

CD-anmeldelser

44 klarinetter, terningkast 5 i Stavanger Aftenblad

Variert fra 44 klarinettister, NMF Ambis

Klarinetter i kor, Kommuniké

Lydklipp

 01: Hungarian Impressions
 02: Himlen i min famn
 03: Tribute to Youth
 04: Suite no. 1
 05: If You Leave Me Now
 06: Wind in the Reeds
 07: Hjartesår
 08: Fuge in g minor
 09: Norsk suite
 10: Romanian Folk Dances
 11: Jeg råde vil alle i ungdommens dage

Bilder fra innspillingshelga

    

Latest news

Norsk musikk med San

Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til ...

Jorden rundt med San

Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: ...

Oppdatert plan 2017/

Her er en oppdatert plan for nåværende prosjekt. Alle øvelsene ...

Plan 2017

Vår 2017 Fredag 21. april 18.00-21.00 Øvelse og årsmøte. Ganddal skole, musikkrommet.   Høst ...

Jubileumskonsert

Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen ...

Sponsors

 • Sandnes kommune
 • Ivar Skei Musikkhandel
 • Total - Norway
 • Buffet Crampon, woodwind instruments : clarinets, professional clarinet, oboe, bassoon
 • Sandnes Sparebank
 • Vandoren
 • HydraWell Intervention
 • IKM Testing AS
 • RSS
 • Facebook