Sandnes Klarinettkor

Welcome to our website…

Previous Next
 • Norsk musikk med Sandnes Klarinettkor

  Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til konsertens tema: "norsk musikk". Det vil bli noen tradisjonelle innslag, men også urfremføring av et stykke skrevet spesielt til oss av Stig Nordhagen. Vi gleder oss!   Sandnes kirke, 16.desember, kl. 18:00

 • Jorden rundt med Sandnes Klarinettkor

  Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: Vidar Kenneth Johansen

 • Jubileumskonsert

  Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen på Vågen vgs. Det blir noe gammelt og noe nytt i tradisjonell klarinettkorånd. Dirigent: Torbjørn Bakker Solister: Benjamin Masciotta og Cyrille Mercadier    

 • Vil du gi din støtte?

  Vil du gi din støtte til Sandnes Klarinettkor? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønske å støtte - din Grasrotmottaker. Ved spill hos Norsk Tipping (unntatt Extra og Flax) vil 5 % av innsatsen gå direkte til din ...

Lene Myhre Strand i NMF sin anmeldelse av Reeds in the wind (Ambis side 11):

For første gang i mitt liv lytter jeg til en cd med 44 klarinettister som spiller i kor og det var langt fra avskrekkende. Jeg må heller si meg veldig imponert. Det låter veldig bra.

Jeg ble umiddelbart imponert av prosjektet til Sandnes Klarinettkor. Dette er klarinettkorets andre cd på fire år. Det i seg selv tyder på at noen ildsjeler virkelig brenner for dette ensemblet og det med god grunn. Det første vi kan lese om i heftet er at “disse utgivelsene er dokumentasjon på langsiktig kulturarbeid hvor målsettingen er et trygt og inkluderende fellesskap. At harmoni avler harmoni som igjen utløser harmonisk kreativitet, er noe vårt miljø ønsker å bidra til.” Jeg lar meg imponere!

Jeg liker veldig godt heftet til cden. Det er informativt og smakfullt designet. Bildet under cden er verdt å legge merke til.

Klarinettkoret har et variert musikalsk uttrykk som spenner fra sart klarinettspill som i “Hjartesår” av Edvard Grieg til popballaden “If you leave me now” av Peter Cetera. Mine favorittspor heller mer mot Grieg enn Cetera, men jeg må si at trombonesolisten gjør sistnevnte stykke på en så sjarmerende måte at det er vel verdt å lytte til.

Det er ingen selvfølge at et slikt ensemble, selv om det består av dyktige utøvere, skal fungere på en cd. En utfordring vil være å skape en innspilling som har en verdi utover det rent dokumentariske og som man ønsker å lytte til flere ganger. Sandnes Klarinettkor har lyktes med dette. Stor bredde i repertoar og velfungerende arrangement, samt gode solister er med på å variere uttrykk.

Dirigenten Sverre Stakston Olsrud har gjort en meget god jobb både når det gjelder klangbehandling og balanse i ensemblet. Klarinettkoret framstår i sin helhet som et solid ensemble som, ved både individuelle og kollektive ferdigheter, gjør dette til en god lytteopplevelse.

På den måten vil jeg si at Sandnes Klarinettkor har lykkes i sin målsetting om å “bidra til videre inspirasjon for den yngre klarinettgarde”. Løp og kjøp!

NMF, Ambis nr.3 2009.

Latest news

Norsk musikk med San

Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til ...

Jorden rundt med San

Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: ...

Oppdatert plan 2017/

Her er en oppdatert plan for nåværende prosjekt. Alle øvelsene ...

Plan 2017

Vår 2017 Fredag 21. april 18.00-21.00 Øvelse og årsmøte. Ganddal skole, musikkrommet.   Høst ...

Jubileumskonsert

Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen ...

Sponsors

 • Sandnes kommune
 • Ivar Skei Musikkhandel
 • Total - Norway
 • Buffet Crampon, woodwind instruments : clarinets, professional clarinet, oboe, bassoon
 • Sandnes Sparebank
 • Vandoren
 • HydraWell Intervention
 • IKM Testing AS
 • RSS
 • Facebook