Sandnes Klarinettkor

Welcome to our website…

Previous Next
 • Norsk musikk med Sandnes Klarinettkor

  Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til konsertens tema: "norsk musikk". Det vil bli noen tradisjonelle innslag, men også urfremføring av et stykke skrevet spesielt til oss av Stig Nordhagen. Vi gleder oss!   Sandnes kirke, 16.desember, kl. 18:00

 • Jorden rundt med Sandnes Klarinettkor

  Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: Vidar Kenneth Johansen

 • Jubileumskonsert

  Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen på Vågen vgs. Det blir noe gammelt og noe nytt i tradisjonell klarinettkorånd. Dirigent: Torbjørn Bakker Solister: Benjamin Masciotta og Cyrille Mercadier    

 • Vil du gi din støtte?

  Vil du gi din støtte til Sandnes Klarinettkor? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønske å støtte - din Grasrotmottaker. Ved spill hos Norsk Tipping (unntatt Extra og Flax) vil 5 % av innsatsen gå direkte til din ...

Alt om CDen Windyvision: Musikerne, solistene, dirigent, lydklipp, bilder …

Innhold

01: Puszta
02: Prelude And Processional
03: Stemninger
04: Chorale And Danza
05: Sarabande
06: Jesu, Joy Of Man´s Desiring
07: Dodecaphnic Essay
08: Aria
09: Concerto In Do Maggiore
10: Våren
11: Moment Musical No. 3
12: Rikudim

Windyvision kan kjøpes her: Platekompaniet, CDON og hos Ivar Skei Musikkhandel.

Musikere

Essklarinett / 1. klarinett: Hilde Åbø Eeg

1. klarinett:
 Torbjørn Bakker, Monika Egeland, Tore Høiland Aarrestad, Tonje Gulbrandsen, Ingrid Lund Iversen, Elisabeth Haukland Westlye.

2. klarinett:
Marie Terese Øglænd, Ingrid Marie Undheim, Elisabeth Sirevåg, Erik Krogh, Hege Fossan Pedersen, Tone Omdal, Øystein Sørnes, Ingvild Braut, Elisabeth Sørnes, Arnhild Oma, Linn Iversen, Siri Odfjell Risdal.

3. klarinett:
Kari Mali Storby, Ingeborg Lura, Gunhild Sørvåg, Ketil Solvik Olsen, Siv Kristin Edland Eikrem, Eli Einarsen, Klara Øverland, Maren Gramstad Larsen, Åshild Bakke, Anne Karin Ternowitz.

4. klarinett:
Hilde Fotland, Benedikte S. Larsen, Linn Christin Graff-Nielsen, Kjersti Hatleskog, Nina Høiland, Kariana Fiveland, Maria Wiborg, Hanne Brit Hetland, Maiken Joachimsen, Cecilie Gjerde, Ida Refsland, Hilde Kalhovd Kleppa.

Altklarinett:
Elise Haga, Gyro Dahle Dragsnes.

Bassklarinett:
Ragnhild Hyldmo, Laurent Ben Slimane, Kine Bøe, Kjartan Djønne, Eli Storstein.

Kontrabassklarinett:
Cyrille Mercadier, Maren Emilie Vignes.

Dirigent:
Halvor Lunde

Biografier om solister og dirigent

Cyrille Mercadier (1962) har spilt ocarina siden han var 8 år. Etter å ha studert klarinett i Aix-en Provance og Paris, bestemte han seg for å bli instrumentmaker. Denne lidenskap førte han først til klarinettmaker Buffet Crampon og siden videre til Norge hvor han dannet verkstedet “Treblås Studio” i Oslo. I år 2000 ble han engasjert som solist på ocarina med Sandnes klarinettkor og dette ble for ham starten på en hel rekke konserter i mange land. Sitt daglige virke har Cyrille Mercadier i sitt klarinettatelier i Paris, i tillegg konserterer han som klarinettist eller ocarinist.

Laurent Ben Slimane (1975) har studert i Tours og Paris hvor han ble tildelt en rekke priser. På tross av ung alder har Laurent Ben Slimane praktisert ved flere anerkjente orkestre i Frankrike og England, og våren 2005 ble han ansatt som solobassklarinettist i Philarmonia Orchestra of London. I tillegg underviser han i Saint-Cloud og ved Guildhall School of Music and Drama i London. Han har sammen med Sandnes klarinettkor urframført 2 bestillingsverk skrevet for bassklarinett og klarinettkor, blant annet “Stemninger” som er representert på denne innspillingen. Laurent Ben Slimane har gjestet Sandnes klarinettkor ved flere anledninger, både som solist og som medlem av klarinettkvartetten “Ailleurs”.

Halvor Lunde (1957) har sin musikkpedagogiske eksamen fra Agder musikkonservatorium. Siden 1980 har han vært tilknyttet Sandnes kulturskole. I tillegg til sitt arbeid ved kulturskolen og Universitetet i Stavanger, har han i en årrekke turnert for Rikskonsertene samt vært engasjert som klarinettist ved Rogaland Teater. Hans hjerte banker for nybegynneropplæring som har resultert i at han har forfattet læreverket “Min egen klarinettskole” sammen med komponisten Steinar Eielsen. Halvor Lunde startet Sandnes klarinettkor som en forlengelse av egne ensembleprosjekter, og han har ledet koret i snart 20 år.

Sandnes klarinettkor ble startet i 1986. Medlemmene er i all hovedsak tidligere og nåværende elver av Halvor Lunde. Klarinettkoret har sin base ved Sandnes kulturskole og har i årenes løp utviklet seg til å bli et ensemble av høy kvalitet. Sandnes klarinettkor er nå etablert som et av Europas største klarinettensembler, noe som også gir ringvirkninger i lokalmiljøet. Klarinettkoret har lenge hatt som ambisjon å utvide repertoaret og samarbeide med anerkjente komponister og solister. Dette har ført til en rekke nye bestillingsverk, arrangementer og turnevirksomhet som igjen har vært med på å øke spennvidden i klarinettkorets aktivitet og repertoar. Dokumentasjonen av prosessen som har ført frem til CD-utgivelsen, er et viktig ledd i klarinettkorets videre vekst og kan forhåpentligvis også være til inspirasjon og glede for deg!

Windyvision

1. Puszta / Jan Van der Roost / arr.: Maarten Jense
2. Prelude and Processional / Ernest Bloch, transcribed: John O’Reilly
3. Steminger / Arild Mjaaland / solist: Laurent Ben Slimane, bassklarinett
4. Chorale and Danza / Vaclav Nelhybel
5. Sarabande / Claude Debussy / arr.: Sharon Davis
6. Jesu, Joy of Man’s desiring / Johann Sebastian Bach / arr.: Elliot Del Borgo
7. Dodecaphonic Essay / Elliot Del Borgo
8. Aria / Sigmund Groven / arr.: Tor Anton Haarr
9. Concerto in Do maggiore / Antionio Vivaldi / arr.: Arild Mjaaland / solist Cyrille Mercadier, ocarina
10. Våren / Edvard Grieg / arr.: Steinar Eielsen
11. Moment Musical No.3 / Sergei Rachmanioff / arr.: William Schmidt
12. Rikudium / Jan Van der Roost / arr.: Maarten Jense

CD-anmeldelser

Muntert klarinettkor

Lydklipp

 01: Puszta
 02: Prelude And Processional
 03: Stemninger
 04: Chorale And Danza
 05: Sarabande
 06: Jesu, Joy Of Man´s Desiring
 07: Dodecaphnic Essay
 08: Aria
 09: Concerto In Do Maggiore
 10: Våren
 11: Moment Musical No. 3
 12: Rikudim

Latest news

Norsk musikk med San

Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til ...

Jorden rundt med San

Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: ...

Oppdatert plan 2017/

Her er en oppdatert plan for nåværende prosjekt. Alle øvelsene ...

Plan 2017

Vår 2017 Fredag 21. april 18.00-21.00 Øvelse og årsmøte. Ganddal skole, musikkrommet.   Høst ...

Jubileumskonsert

Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen ...

Sponsors

 • Sandnes kommune
 • Ivar Skei Musikkhandel
 • Total - Norway
 • Buffet Crampon, woodwind instruments : clarinets, professional clarinet, oboe, bassoon
 • Sandnes Sparebank
 • Vandoren
 • HydraWell Intervention
 • IKM Testing AS
 • RSS
 • Facebook