Sandnes Klarinettkor

Welcome to our website…

Previous Next
 • Norsk musikk med Sandnes Klarinettkor

  Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til konsertens tema: "norsk musikk". Det vil bli noen tradisjonelle innslag, men også urfremføring av et stykke skrevet spesielt til oss av Stig Nordhagen. Vi gleder oss!   Sandnes kirke, 16.desember, kl. 18:00

 • Jorden rundt med Sandnes Klarinettkor

  Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: Vidar Kenneth Johansen

 • Jubileumskonsert

  Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen på Vågen vgs. Det blir noe gammelt og noe nytt i tradisjonell klarinettkorånd. Dirigent: Torbjørn Bakker Solister: Benjamin Masciotta og Cyrille Mercadier    

 • Vil du gi din støtte?

  Vil du gi din støtte til Sandnes Klarinettkor? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønske å støtte - din Grasrotmottaker. Ved spill hos Norsk Tipping (unntatt Extra og Flax) vil 5 % av innsatsen gå direkte til din ...

Solister: Jens Forus/trompet, Håkon Vestly/klarinett, Ebbe Sivertsen/trombone og Juniorklarinettkor. Dirigenter: Sverre S. Olsrud og Halvor Lunde

Ny konsertarena, nye solister, ny dirigent!

Denne konserten har vi gledet oss spesielt til! Å kunne invitere våre fremragende solister og dirigent, betyr at vi har nådd et nytt mål. Og det er vi som naturlig er, stolte av.

I tillegg gleder vi oss til å presentere vårt junior-klarinettkor. Sammen med kollega Ingrid har vi denne våren samlet de eldste klarinettistene i kulturskolen. Denne prosessen har egentlig vært litt underlig og lærerik for oss som lærere. Den entusiasmen de unge har vist har bare vært så utrolig. Dere vil få høre og se resultatet av dette denne søndagskvelden. Jeg er overbevist om at dere foresatte drar kjensel på mange strofer som har summet ut fra øvingsrommet hjemme denne våren! Og som en naturlig konsekvens av dette unge ensemblet, så vil de bli å se iblant rekkene på hoved-klarinettkoret i fremtiden.

Som sagt er det en glede for oss å presentere Ebbe, Jens og Håkon og Sverre. Sådanne instrumentalister og inspiratorer vil gi unge og eldre blant oss et verdifullt påfyll av musisk brillianse samt inspirasjon til egen kreativitet.

halvor

Konsertprogram

1. Psalm Eighteen Benedetto Marcello / arr. Norman Heim
2. Four Early American Spirituals
Hallelujah
Atonement
Tribulation
Bound for the Promised Land
Cory Tamiami

1 og 2 Juniorklarinettkoret. Dir: Halvor Lunde

3. Preludium fra “Te Deum” Marc-Antoine Charpentier / arr: Steinar Eielsen
4. Concerto Saint-Marc T. Albinoni / arr: W. Schmidt / solist: Jens Forus
5. Romance C. M. von Weber / arr: Arild Mjaaland / solist: Ebbe Sivertsen
6. Concertino for Clarinet Giuseppe Tartini / arr: Gordon Jacob / solist: Håkon Vestly
7. Rondo fra Concerto for trompet Johann N. Hummel / arr: W. Schmidt / solist: Jens Forus
8. If Yoy Leave Me Now Peter Cetera / arr: Arild Mjaaland / solist: Ebbe Sivertsen
9. Ballet Russe Gordon Jacob / Sandnes klarinettkorDir: Sverre Stakston Olsrud

Dirigent

Sverre Stakston Olsrud
er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med euphonium som hovedinstrument. Etter mange år i Forsvarets Musikk bor han i dag i Sandnes, med Universitetet i Stavanger som hovedarbeidsgiver. Han underviser i euphoniumspill, korpsdireksjon med mer. I tillegg er han frilans musiker og dirigent med hele landet som arbeidsfelt.

Solister

Håkon Vestly
er utdannet i Oslo med Richard Kjelstrup som lærer og senere i Sveits med Thomas Friedli. Håkon har vært soloklarinettist i Stavanger Symfoniorkester siden 1977 og underviser også ved UiS Institutt for musikk og dans i klarinett hovedinstrument og kammermusikk. Han har mottatt Shellprisen og vært festivalmusiker under ICMF (Stavanger kammermusikkfestival). Håkon er også medlem av Stavanger samtidsensemble og har i den forbindelse vært med på urframføringer av mange verk. Han har vært solist ved SSO ved flere anledninger og medvirker på en rekke CD-utgivelser i SSO´s regi, men også som solist og kammermusiker.

Ebbe Sivertsen
begynte å jobbe som trombonist i Stavanger Symfoniorkester i 1990. Siden den gang har han rukket å engasjere seg innenfor mange retninger i regionens musikkliv. Ebbe har medvirket i revyer, på teater, jobbet som studiomusiker og spilt med mange ulike band. Som musiker spiller han like gjerne funk, blues, samtidsmusikk og jazz som klassisk musikk. Denne allsidigheten har bidratt til at han trives like godt med å dirigere storband som korps, ensembler og orkester. I de senere år har han brukt stadig mer tid på å arrangere og komponere musikk selv.

Jens Forus
studerer nå ved sitt 5. år ved Norges Musikkhøgskole. Til høsten skal han starte sitt masterstudium med Ole Edvard Antonsen som hovdlærer. Jens har sin musikalske bakgrunn fra Sandved skolekorps og Sandnes orkesterforening. Han har vunnet flere priser, blant annet Sandnes Sparebanks musikkpris 2006 og SR-bank prisen for lovende musikktalenter 2003. I tillegg til sin musikkutdannelse vikarierer Jens med jevne mellomrom i Det Kongelige norske Marines Musikkorps.

Lydklipp
Utdrag fra noen av stykkene på konserten fins under lydklipp.

Latest news

Norsk musikk med San

Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til ...

Jorden rundt med San

Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: ...

Oppdatert plan 2017/

Her er en oppdatert plan for nåværende prosjekt. Alle øvelsene ...

Plan 2017

Vår 2017 Fredag 21. april 18.00-21.00 Øvelse og årsmøte. Ganddal skole, musikkrommet.   Høst ...

Jubileumskonsert

Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen ...

Sponsors

 • Sandnes kommune
 • Ivar Skei Musikkhandel
 • Total - Norway
 • Buffet Crampon, woodwind instruments : clarinets, professional clarinet, oboe, bassoon
 • Sandnes Sparebank
 • Vandoren
 • HydraWell Intervention
 • IKM Testing AS
 • RSS
 • Facebook