Sandnes Klarinettkor

Welcome to our website…

Previous Next
 • Norsk musikk med Sandnes Klarinettkor

  Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til konsertens tema: "norsk musikk". Det vil bli noen tradisjonelle innslag, men også urfremføring av et stykke skrevet spesielt til oss av Stig Nordhagen. Vi gleder oss!   Sandnes kirke, 16.desember, kl. 18:00

 • Jorden rundt med Sandnes Klarinettkor

  Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: Vidar Kenneth Johansen

 • Jubileumskonsert

  Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen på Vågen vgs. Det blir noe gammelt og noe nytt i tradisjonell klarinettkorånd. Dirigent: Torbjørn Bakker Solister: Benjamin Masciotta og Cyrille Mercadier    

 • Vil du gi din støtte?

  Vil du gi din støtte til Sandnes Klarinettkor? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge et lag eller forening som du ønske å støtte - din Grasrotmottaker. Ved spill hos Norsk Tipping (unntatt Extra og Flax) vil 5 % av innsatsen gå direkte til din ...

Utdrag fra konsertprogram

Tenk, det er et helt år siden vi satt her sist og feiret vår nyutgitte cd; Windyvision. Siden da har Sandnes klarinettkor rukket å få venner i alle verdensdeler. Via rørblåsernes kanaler har responsen vært en smule overveldende, noe vi ikke var særlig forberedt på, men noe vi heller ikke syns er særlig brysomt…! Dokumentasjonen en slik innspilling er, vil være noe vi tar med oss for alltid, og ikke minst vil det inspirere ikke bare oss, men også andre til ytterligere kreativitet.

En slik markering gir også store utfordringer til fornyelse av repertoar samt kvaliteten på dette. Tilfanget av slikt er ytterst begrenset, noe som igjen åpner for muligheten til bestilling av arrangementer samt komposisjoner spesielt tilrettelagt for oss. Men i disse tider hvor mye av ressurser er kanalisert inn mot kulturby-året, er støttemidlene særdeles begrenset for de frivillige kulturtiltakene. Sandnes klarinettkor ser med forventning fram mot årene etter 2008…..

Til dagens konsert har vi gleden av å ha Cyrille Mercadier som gjestesolist. Hans mentor-rolle er det vel bare oss klarinettister som vet betydningen av. Men så og si samtlige av de klarinettene dere ser foran dere i dag har han forberedt, preparert samt vedlikeholdt gjennom årenes løp. Etter sin debut som ocarina-solist i Sandnes kirke i 2002, har han i ettertid blitt en særs bereist ocarina-solist. Det gleder oss at arrangement gjort av Arild Mjaaland og Steinar Eielsen er blant innslagene på disse konsertene.

I kirken i kveld er det et betydelig antall unge klarinettister som tilhørere. Konsertene våre er egentlig viet Dere i sin helhet. Uten Deres nysgjerrighet vil ikke kalrinettkoret få tilført ny kreativitet. Dere er de viktigste gjestene vi til enhver tid har. Dog uten at familienes “tilbringertjeneste” gjennom årenes løp er glemt…..!

Når dere nå går ut i desemberkvelden etter endt konsert, har dere sett og hørt ungdommelig musisk aktivitet på alle plan. Det er ikke få formanende setninger og velmenende øvelser som ligger bak dette klingende resultat. De positive bieffekter dette medfører i musikantenes nærmiljø er særdeles viktig og udiskutabel.

La nå de siste tonene minne oss om at det alltid vil være noen som har behov for våre ord, tanker og gjerninger. La ikke julehøytiden være det eneste tidspunktet for slik aktivitet.

halvor 2006

“Oppdagelser er resultatet av planmessig famling”

Konsertprogram  
1. Prelude and Processional Ernest Bloch
transcribed: John O`Reilly
2. Fra Nøtteknekkersuiten:
Rørfløytenes dans
Russisk dans
Peter I. Tschaikowsky
arr.: Lloyd Conley
arr.: R. Upten Holder
3. Sirba Trad. israelsk
4. Hjartesår Edvard Grieg op. 34 nr. 1
arr.: Steinar Eielsen
5. aMario Atso Almila
6. Trolltog Edvard Grieg
arr.: Bertrand Hainaut
7. Papillion perpétuel Daniel Hue
8. 2 Preludes D. Shostakovitch
arr.: William Schmidt
9. Suite No. 1:
Bohemian Polka
Meditation
Alla Marcia
Vaclav Nelhybel
10. Mitt hjerte alltid vanker Norsk variant av svensk forlketone
arr.: Steinar Eielsen
11. Romanian Folk Dances Béla Bartok / transcribed: Maarten Jense

Latest news

Norsk musikk med San

Velkommen til konsert med Sandnes klarinettkor! Dere kan se frem til ...

Jorden rundt med San

Vel møtt til konsert 28. januar kl.17.00  på Kinokino. Dirigent: Arild Mjaaland Solist: ...

Oppdatert plan 2017/

Her er en oppdatert plan for nåværende prosjekt. Alle øvelsene ...

Plan 2017

Vår 2017 Fredag 21. april 18.00-21.00 Øvelse og årsmøte. Ganddal skole, musikkrommet.   Høst ...

Jubileumskonsert

Vel møtt til 30-års jubileumskonsert 11. desember kl.18.00 i Vågensalen ...

Sponsors

 • Sandnes kommune
 • Ivar Skei Musikkhandel
 • Total - Norway
 • Buffet Crampon, woodwind instruments : clarinets, professional clarinet, oboe, bassoon
 • Sandnes Sparebank
 • Vandoren
 • HydraWell Intervention
 • IKM Testing AS
 • RSS
 • Facebook